06 - 1962 3489 info@niekdonker.nl

Het is zover, afgelopen week hebben de mannen van Nordwin College hun stagewerk in de tuin van Bokmazathe afgerond. Alle bakken zijn gevuld, het gras is ingezaaid en de komende maanden zullen ons leren hoe het gaat groeien en bloeien. Dit geschreven hebbende: we bedanken Jan de Leeuw van zijn Tuincentrum in Marsum voor alle hulp, advies en vlotte levering.

Het werk aan de moestuin vordert, de eerste bakken zijn ingezaaid met kruiden, snijbloemen en diverse asperges. De knoflook en munt hebben we in grote potten gezet. De perenboom heeft een centrale plek gekregen in het midden van de moestuin en tegen de rietgeddekte schuur staat onze vijg, vol in de zon, lekker in de luwte. Gisteren hebben we de achterzijde van de hutte rond de oppottafel wat aangekleed. Nu wordt het langzamerhand ook tijd om te gaan genieten van tuin & uitzicht.

Met de dartelende en rammelende hazen in het weiland, een toenemend aantal vogels dat een plekkie zoekt om te nestelen of dat al doet zoals meerkoeten, mezen, vinkjes en kwikstaartjes, is het goed vertoeven op Bokmazathe.