06 - 1962 3489 info@niekdonker.nl

VERHUISBERICHT: Medio september 2020 verhuizen we -Marijn Duvergé en Niek Donker- van Leeuwarden naar Marsum.

Vijf jaar lang was “Parlement van Engeland” aan Weerd 19 in de Friese hoofdstad ons huis, onze werkplek, onze Bed & Breakfast, ons atelier voor schrijven en goudsmeden. Toen we in 2019 besloten om per september 2020 te stoppen met onze B&B was ‘corona’ een grote onbekende. Vanaf maart 2020 liep alles anders en hield de gastenstroom op. Uiteindelijk besloten we afgelopen mei vier maanden eerder te stoppen dan bedacht. Soms loopt het even anders…ons nieuwe huis hadden we toen al gevonden.

Dat huis staat in Marsum, vijf kilometer van de binnenstad van Leeuwarden. We nemen onze intrek in “Bokmazathe”, een prachtige, dit jaar gerestaureerde voormalige pachtboerderij pal ten westen van het Poptaslot in Marsum. Een wereld van verschil, van hartje binnenstad naar de rand van een dorp. Maar wel een dorp met eigen online krant!

Nieuwe plek, nieuw bedrijf

Omdat we het “Parlement van Engeland” in de Leeuwarder binnenstad verlaten en geen bed & breakfast meer hebben, krijgt ons bedrijf Parlement van Engeland vof een andere naam en een nieuwe invulling. Het bedrijf heet vanaf 1 juli 2020 Bokma aan de Haven (BadH), bureau voor creatie & communicatie. Met een knipoog naar onze boerderij Bokmazathe uit 1762, adres Haven 8 in Marsum.

Geen B&B meer. Wat blijft zijn het schrijven en de communicatiezaken onder de naam Bokma aan de Haven en het goudsmeden onder de nieuwe naam Havenpracht. Op Bokmazathe in Marsum, net achter het Poptaslot.

Bokmazathe biedt ons veel van alles op een bijzondere plek. Een heerlijk woonhuis met oog voor historie en detail. Met een erf dat straks weer z’n moestuin heeft, met een koestal die het atelier van Marijn herbergt (de kleine koestal) met werkplekken voor ons allebei, met nog veel meer….en ruimte, rust, historie en inspiratie. We zijn benieuwd wat het ons brengt!

Aanzicht Bokmazathe vanaf de Haven, 17 augustus 2020

Bokmazathe (zuidzijde), 17 augustus 2020 Bokmazathe BadH Bokma aan de Haven Havenpracht