Redactiestatuut van Niek

Een voormalig directielid van NDC mediagroep, later directeur van TMG (Telegraaf Media Groep) zei me ooit, dat ‘de krant’ ver uit torende boven ‘al die blogjes en andere uitingen op internet, omdat de krant immers een redactiestatuut had’. Nou mijnheer Van der Snoek zei ik: ik heb een blog met een redactiestatuut.”

Wat u op dit blog leest, schrijf ik. Ik doe dat volgens de journalistieke normen en waarden zoals ik ze in de jaren tachtig in Utrecht op de School voor de Journalistiek heb geleerd: in vrijheid, onafhankelijk vanuit mijn eigen opvattingen en niet gedreven door commercieel of ander belang, de feiten gecheckt, werkend vanuit deskundigheid, kwaliteit, analyse en opinie.

De website Ik ben Niek wordt beheerd en gemaakt door Niek en die bepaalt ook nog eens het beleid en de keuzes. Een beetje totalitair, heerlijk. Om het in balans te brengen: dit blog is deel van mijn activiteiten binnen het bedrijf Parlement van Engeland, dat ik samen met vriendin & vennoot Marijn in Leeuwarden heb. Ons bedrijf is ook houder van het domein niekdonker.nl. Wat ik schrijft, delen we voor publicatie en wegen of het passend is in ons bedrijfsbelang.

Fries? Nee, ik ben geen Fries. Ik woon, werk en leef met heel veel plezier in Leeuwarden en denk en schrijf in ‘t Nederlands zodat mijn blog voor iedereen die die taal machtig is, ook volledig begrijpelijk is. Nee, de site is (nog) niet uitgerust met een spreek- of braillemodus; ik realiseer me dat m’n site niet voor iedereen even toegankelijk is.

Deze website is op geen enkele wijze voorzien van advertenties en wordt ook niet door anderen dan ons en ons bescheiden bedrijf betaald.

Om de site niekdonker.nl extra onder de aandacht te brengen, gebruik ik techniek om nieuwe artikelen automatisch door te plaatsen op Twitter (niek_lwrd), Facebook (Niek Donker) en LinkedIn (Niek Donker).

Reacties stel ik op prijs en ik zal er zoveel mogelijk op reageren. Als u meent dat ik u kwets of anderszins negatief in het daglicht stel, stel ik het op prijs dat u me dat laat weten, want dan gaan we in gesprek. Dat werkt volgens mij beter dan elkaar voor rotte vis uitschelden op social media. Hieronder staan mijn gegevens en en anders gebruikt u het reactieformulier.

Niek Donker, (update oktober 2019)

(NAW- gegevens: Weerd 19, 8911 HL Leeuwarden; 058-2896954; niekdonker@gmail.com)

Reageren? Vul het formulier in: