06 - 1962 3489 info@niekdonker.nl

Creatie en Communicatie

Leven op Bokmazathe

Niek Donker

Ik ben een maatschappelijk betrokken, ondernemende doener en autonome denker met de brede kennis van een journalist en tekstschrijver. Met oog voor details die mij mogen opvallen, maar een ander niet altijd raken of storen.

Als noorderling die geboren is in Zwolle uit Gronings en Fries bloed, ben ik eind jaren negentig neergestreken in Friesland, het waterrijke land waar ik me thuis voel. In 2020 ben ik met Marijn neergestreken op de oude zeeklei aan de rand van Marsum, waar we genieten op Bokmazathe op enkele kilometers van hartje Leeuwarden, de stad waar we acht jaar woonden.

Badh Communicatie

Ik werk als zelfstandig tekstschrijver en communicatieadviseur onder de naam Bokma aan de Haven Communicatie. Mijn opdrachtgevers zijn onder meer Mediahuis Noord (uitgever van o.a. Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en Friesch Dagblad), Multiplus Media in Drachten en HenK Ontwerpers in Lemmer. Daarnaast schrijf ik boeken, zoals ‘Kleine Kerkstraat, 150 jaar wandel en handel in de Leukste Winkelstraat’ en ‘De Sprinkhaan-notaris, het boek van Yntze Rieuwerd Hoekstra’.  

Naast mijn werk ben ik (vrijwillig) voorzitter van Stichting Westeinde Energieneutraal en Zonnepark Westeinde BV in Leeuwarden.

Bokma aan de Haven Communicatie

Bokma aan de Haven Communicatie is het bedrijf van Niek Donker. Ik schrijf branded content- teksten in opdracht van NDC mediagroep en Multiplus Drachten (voor o.a. Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en Noordz). Het brengt me overal in Friesland, Groningen en Drenthe waar bedrijven en organisaties behoefte hebben zichtbaar te maken wat ze doen. Daarnaast pen ik geheel onbezoldigd mijn eigen gedachten neer als blogs op deze website. Als adviseur communicatie begeleid ik mensen, bedrijven en organisaties bij het maken van keuzes over het verstrekken van informatie.