Verbazing van de Dag: schaf belastingvoordeel af na kindermisbruik

De @LC meldt net als andere media dat minister Dekker overweegt belastingvoordelen voor Jehova’s Getuigen af te schaffen. De reden: ze willen geen onderzoek in eigen gelederen na vermeend kindermisbruik.

Ik ben er licht in het hoofd van. Ik begrijp sowieso al niet dat Jehova’s belastingvoordeel zouden moeten genieten (waarom?). Maar dat je er pas aan denkt het af te schaffen omdat ze kindermisbruik niet willen onderzoeken?

Hoe zat dat met misbruik in andere kerken? En wat heeft het een met het ander te maken? Het lijkt mij dat we het allebei moeten aanpakken, direct en voortvarend. Want niemand misbruikt kinderen en we betalen allemaal gewoon belasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.