Nieuws van de dag: zit de haan straks ook in de bijstand?

10 mei 2018: de zon schijnt lekker. Gelukkig. Ik lees berichten in @LC die niet zonnig zijn: treurigheid overheerst bij mens en dier.

Op #Schiermonnikoog ligt de Kallemooi-traditie onder vuur. De organisatoren wijzen fijntjes op al het andere dat je dan ook moet verbieden als hun haan niet meer op paal mag. Haantjesgedrag? Oordeel zelf: Aangifte dierenmishandeling tegen Kallemooi. In de rubriek Te Gast vraagt iemand zich af of het alleen laten van je kat overdag straks ook al strafbaar wordt?

In #Leeuwarden stijgt tegen de trend in het aantal bijstandsgerechtigden. Ik heb de vraag al vaker gesteld: kan iemand me vertellen waarom dat zo is? Als we dat weten, is er kans dat we er aan kunnen werken…

Dit was het nieuws.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.