Niet racistisch of aanstootgevend? Zoek het dan maar uit.

Volgekladde muren of deuren naast je huis #Leeuwarden? Pech gehad als teksten niet aanstootgevend of racistisch zijn. Waar zijn we mee bezig?

Het is niet racistisch en kennelijk ook niet aanstootgevend

De gele deur is van de gemeente, de groene van netwerkbeheerder Liander. Ik ben teleurgesteld omdat de gemeente niets doet en Liander ook niet, alleen omdat de teksten niet racistisch of aanstootgevend zijn.

Ja, ik heb er al weken geleden melding van gemaakt via de Mijn Gemeente app, omdat ik me stoor aan deze bende naast onze garage. Nee, ik hoor niets en bel de gemeente. Nee mijnheer, daar doen we dan inderdaad niets aan als het niet racistisch of aanstootgevend is.

Ja, ik heb ook melding gemaakt via de site van Liander, inclusief foto en locatieduiding. Ik krijg na twee dagen een mail. Of ik de melding wil doen via een andere link. Toegevoegd is alvast, dat Liander niets doet als het niet aanstootgevend of racistisch is en als dan het gemeentelijk graffitibeleid volgt.

Wat nu? Het zijn eigendommen van een ander. Moet ik er schunnige naaktfoto’s, racistische leuzen of een combinatie van beide op spuiten om Leeuwarden en Liander tot actie te bewegen? Of is het juist de bedoeling dat ik me er niets van aantrek en m’n schouders ophaal over wat er in mijn omgeving gebeurt?

Gaan wij of willen wij zo omgaan met onze openbare ruimte? Vertel mij wat u vindt, ik ben benieuwd!

Dank u wel. Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.