Sam Westra blijft in Groene Ster

Het is een heuglijke dag voor Sam Westra, voor z’n kudde en z’n honden. Hij blijft aan het werk als schaapsherder in de Groene Ster, vandaag is hij weer aan het werk!

Na lang overleg met collega Diederik Sleurink uit Heerenveen, die de zwaar bekritiseerde aanbesteding van de gemeente Leeuwarden won, zijn de mannen het eens geworden over samenwerking. Sleurink wordt hoofdaannemer, Westra onderaannemer; Sleurink gaat aan de slag in Zuiderburen, Westra blijft in de Groene Ster. Sam Westra blijft werken zoals hij deed en zoals velen hem kennen met z’n honden en de kudde.

Vanmiddag om 15.00 uur is er een persconferentie in de Groene Ster, waarbij ook wethouder Douwstra en Diederik Sleurink aanwezig zijn. Het actiecomité Pro- Sam laat weten behoorlijk tevreden te zijn met het resultaat en de steun van de gemeenschap, pers en gemeenteraad. ,,Het moest van ver komen”, schrijft frontman Ben van Remmelden. ,,Het resultaat is bevochten.”

En nu nog even wachten op de uitkomst van het nadere onderzoek van de gemeente hoe zij na deze treurige zaak verder gaat met aanbesteden…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.