Terug naar de menselijke maat: Sam Westra wint kort geding

Sam Westra wint het kort geding tegen de gemeente, de uitspraak staat onder aan dit blog. Dat vind ik geweldig voor hem en z’n schapen en voor iedereen die vindt en vond dat het anders had gekund. En wat minstens zo belangrijk is: het is een fors signaal naar de gemeente om anders om te gaan met mensen en processen. Nu het vervolg: hoe gaan gemeente en gemeenteraad om met deze tik op de vingers van de rechter?

Vanochtend heb ik het boekje Us skieppehoeder fan de Griene Stjer met het gedicht van Willem Abma gekocht. ‘n Prachtig gebundeld kleinood, de hulde van de dichtende mens aan de schaapherderende mens. En…een collectorsitem inmiddels, want in het colofon ging maker Karel Gildemacher er nog vanuit dat Sam Westra niet langer schaapsherder zou mogen zijn. En dat zou met de uitspraak van de rechter wel eens heel anders kunnen lopen….

De beslissing van de voorzieningenrechter: (samengevat):
5.1. verbiedt de gemeente om op basis van de thans voorliggende voorlopige
gunningsbeslissing over te gaan tot gunning van de onderhavige opdracht begrazing door schapen in de gemeente Leeuwarden en om op basis hiervan enige overeenkomst te sluiten;
5.2. gebiedt de gemeente, voor zover zij voormelde opdracht nog wenst te gunnen, om tot een herbeoordeling over te gaan van alle inschrijvingen en op basis van deze herbeoordeling opnieuw tot een voorlopige gunningsbeslissing te komen, met inachtneming van hetgeen in de uitwerking van dit vonnis zal worden overwogen;
5.3. veroordeelt de gemeente in de proceskosten;
5.4. veroordeelt de gemeente in de na dit vonnis ontstane kosten van Westra.

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.