Social media expert annex schaapsherder gevraagd (m/v)

De LC in de bus, heerlijk. Verslag rechtszaak Sam Westra- Gemeente Leeuwarden. Wat een treurigheid. Wat willen we toch? Zijn we blij zijn dat iemand de godganse dag over z’n werk twittert of willen we dat iemand z’n werk zo goed mogelijk doet?

De advocaat van de gemeente maakt het heel bont als ze stelt “dat het verleden niet relevant is voor een aanbesteding.” Zo…. mevrouw Van den Berge, het feit dat iemand al jaren bekend is met het werk, het kennelijk steeds tot tevredenheid van z’n opdrachtgever doet, als schaapsherder veel met mensen praat over dat werk en het belang aan z’n omgeving uitlegt…doet niet ter zake??

Wat de gemeente van belang vindt, is dat we allemaal zo veel mogelijk ons best doen op social media. In 140 tekens vertellen dat je gedaan hebt wat je moet doen….Wat een gelul, excusé moi. Half Nederland is de hele dag – vooral onder werktijd – aan het twitteren, facebooken en instagrammen over wat ze op dat moment doen en aan het bekijken wat een ander doet. Zullen we gewoon weer aan het werk gaan, dat op z’n minst naar behoren doen en de inhoud van het werk centraal stellen? Of was dit één van de onderdelen in de aanbestedingsprocedure, was dit wezenlijk onderdeel van de functieomschrijving….? Overigens heb ik al weken geleden de aanbestedingsprocedure opgevraagd, maar die krijg ik niet zo lang deze kwestie loopt.

Ik wens de rechter wijsheid; uitspraak later vandaag.

 

 

Een gedachte over “Social media expert annex schaapsherder gevraagd (m/v)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.