Hakken en hoeven in ‘t zand; schaap en mens duur betaald

Gisteravond stond in de rondvraag van de Leeuwarder raad de kwestie Sam Westra op de rol. De gestelde antwoorden en gegeven antwoorden waren er aanleiding voor. Wethouder @frisodouwstra had vooraf een mededeling: er komt een kort geding, dus beantwoorden we voorlopig geen vragen meer en verzoeken u de rondvraag te schrappen. Aldus geschiedde. 

Er was sprake van een kort geding, aangespannen door Sam Westra die om het zo te zeggen, niet bepaald geamuseerd was en daarin gesteund werd door de Partij van de Dieren in Friesland. Ik ben niet zo van dat gepolitiseer, omdat dan meestal niet louter meer de zaak, maar vooral de publiciteit gediend wordt. Het is immers verkiezingstijd.

Toen leek dat geding van de baan, was er gesprek tussen gemeente en Sam Westra & de hoop op iets van een oplossing, zo verneem ik. Tot maandagmiddag bekend werd dat er alsnog een kort geding is aangespannen. Veel verbazing en onbegrip, want als je met elkaar om tafel zit en plots de hakken en hoeven in het zand gaan, worden weinig mensen vrolijk. En zo lijken schaap en mens duur en vooral ook zuur betaald. Op wijsheid en inzicht!

 

 

 

Een gedachte over “Hakken en hoeven in ‘t zand; schaap en mens duur betaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.