Aan Kees: 12 Fish You Should Never Eat?

Museumhaven Leeuwarden, Willemskade noordzijde, Luna lichtfestival. Visjes aan een aantal historische schepen, rustig bungelend aan hun hengels. ‘n Plaatje, zeker in de avond als ze sprookjesachtig fascinerend verlicht gedachten bij je oproepen. Tja, vissen vanaf een schip, wat is er mis mee of raar aan?

Waarom hangen ze daar? Kees Botman maakte ze, gaf dit project in het kader van het hernieuwde Media Artfestival, de naam 12 Fish You Should Never Eat…Maar waarom zouden we juist geen visjes willen eten, vis is hartstikke lekker en gezond en veel duurzamer dan de mondiale manier waarop wij ons vlees produceren?

Als liefhebber van al het heerlijks uit de zee, zetten de visjes van Kees mij aan het denken. 12 Fish Yoy Should Never Eat…Ik kom er op terug, met de visjes van Kees van de Willemskade als inspiratie. Leeuwarden als locatiestart van het denken over vis…

Museumhaven, Luna Lichtfestival

12 Fish you should never eat, Museumhaven, Kees Botman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.